Екип 2022

ПИЛОТНО ИЗДАНИЕ НА АМОРФА АКАДЕМИЯ

МАРИЯ БАДЖАКОВА
Ръководител на Аморфа Академия и обучител
Съосновател на Младежка фондация „Аморфа“

Мария Баджакова е съосновател – заедно с Иван Алексиев – на Младежка група „Аморфа“ във Варна през януари 2009 г. и на Младежка фондация „Аморфа“ – заедно със Саня Ковачева и Самуил Петков – през 2016 и неин директор. Създател на платформата „ВРАТА Завръщане за млади български творци по света“ през 2020 г., представена чрез менторския екип на Академията.

Като част от образованието си по английска филология и философия на английски в Софийски университет, Мария избира да се фокусира върху дисциплините постколониална литература и езикови политики в мултиезикови общества в Университета на Съри в Лондон, философия на религията в Университета на Неапол „Федерико II“, философия на интеркултурните отношения в Софийски университет, както и политическа и социална философия. Посещава училище по правата на човека, благодарение на което се среща с политически фигури и ръководители на международни организации в Белгия, Дания, Нидерландия и САЩ. В момента подготвя дипломна работа в магистърска програма по културна дипломация и геополитика на Европейския съюз в Софийски университет и Казахски национален университет „Ал-Фараби“.

Преди завръщането си във Варна работи по проекти на български и международни организации и институции в сферата на правата на човека, публичните политики и политическото участие на жените, както и в европейски институции.

При създаването на Аморфа залага като цели развитието на организационен капацитет на младите хора и личностното им развитие, като с всяка инициатива на Аморфа и досега поставя тези цели в центъра на организационната стратегия.

покажи още

ТЕОДОРА МЛАДЕНОВА
Координатор Варна на Аморфа Академия и обучител
Модул 3 и 4 на Аморфа Академия

Теодора Младенова е динамичен и високо мотивиран специалист в областа на музикалния бизнес, работещ основно в сферите на артистичния мениджмънт, организирането на събития и ръководенето на културни проекти.

От 2020 г. решително се насочва към работа в сферата на събитийния мениджмънт, като сред инициативите, с които се ангажира са Everyday is Spatial – Конференция за имърсив аудио, STEM Football Festival, Late Knight Coffee във Великобритания.

По-рано в професионалната си кариера работи като музикален мениджър за Tsvetimusic Ltd и Scope Music Management в град Челтнъм, Великобритания.

През 2021 г. се дипломира в специалност „Музикален бизнес“ на Университета в Глостършър, Великобритания, където сред изучаваните дисциплини са артистичен мениджмънт, музикално право, управление на интелектуалната собственост, мобилни платформи и разработване на продукти, организация на събития, маркетинг, музикален ПР.

Първите си стъпки в сферата на музикалния бизнес и мениджмънт прави във Варна, където е част от музикалното дуо Deya&Teodora. Още с този проект отговаря също и за управление на социалните медии на артиста, организиране на концерти, кореспондиране с организатори на култирни събития и фестивали.

Теодора е възпитаник на IV Езикова гимназия „Фредерик Жолио – Кюри“ – Варна. С Младжежка фондация „Аморфа“ работи от 2017 г. като участва в интеркултурния дискусионен формат „Вълноломни разговори“ на испански и български език, както и като гост-четец в европейската инициатива Нощ на литературата във Варна.

През 2021 г. е специален гост в платформата „ВРАТА Завръщане за млади български творци по света“ – инициатива на Мария Баджакова, ръководител на Аморфа Академия.


ЕМИЛИЯ ТОНЧЕВА
Координатор – София на Аморфа Академия

Емилия Тончева е актриса, съвременен танцов артист и хореограф. Възпитаник е на Централната академия за драма в Пекин 中央戏剧学院 и на Нов български университет. Преди да замине за Китай, учи театрознание и театрален мениджмънт в НАТФИЗ. Емилия e първата българка, приета в бакалавърската програма на Централната академия за драма в Пекин.

През 2020 г., когато пандемията не позволява завръщането ѝ в азиатската страна, записва специалност „Танцов театър“ в Нов български университет. Участва в няколко танцови спектакъла в Учебния театър на Нов български университет в София. Извън университета участва в различни театрални представления и международни фестивали за съвременен танц. Реализира свой авторски солов пърформанс „SHIFT (ПРЕОБРЪЩАНЕ)“ на независима танцова сцена, който дебютира през 2021 г. в София, а скоро след това и във Варна, където пристига по покана на платформата „ВРАТА Завръщане за млади български творци по света“ (НФК Творчески стипендии 2020) и на Младежка фондация „Аморфа“. Пърформансът печели финансиране от Национален фонд „Култура“ и през 2022 г. ще бъде показван в София, Велико Търново и Благоевград.

ПРЕСЛАВА ВИДЕНОВА
Координатор – София на Аморфа Академия

Самуил Петков е директор „Нов бизнес“ в Noble Graphics, отличена за най-ефективна рекламна агенция за 2021 г. В работата си минава през управлението на „акаунти“ и стратегическото планиране, за да разбере, че рекламата е нещо повече от идеи. Трябва да е работеща и смислена за бизнесите на клиентите, които обслужва.

Преслава Виденова е писателка и артист в областта на визуалните и сценичните изкуства. Отличена с голямата награда на националния рецитал-конкурс „Яворови дни“, 2014, и с първо място в раздел поезия на конкурса „Петя Дубарова“, 2016. Лауреат е на трийсет и седмото издание на националния конкурс за поезия „Веселин Ханчев“, 2020. През 2021 година дебютира със стихосбирката „Постоянна експозиция“. Редактор е Марин Бодаков, а изданието подготвя издателска къща „Жанет-45“.

Родом от Шумен, Преслава завършва Първа езикова гимназия във Варна и още в ученическите си години се включва в различни обучителни формати на „Аморфа“, в това число литературни и журналистически събития и обучения. Живее за кратко в Гърция, Холандия и Германия. Завръща се в България, за да продължи университетското си образование в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ в специалностите „Арабистика“ и „Културология“.КИРИЛ ХАДЖИЕВ – ТИНО
Експерт/ лектор „Музика, музикален мениджмънт и събития“
Модул 3 и 4

Кирил Хаджиев – Тино е музикант, текстописец и музикален продуцент с опит в музикалния бизнес и като мениджър с над 200 събития зад гърба си, няколко видео сингъла, солов албум, както и множество телевизионни участия, сред които най-добре познатото на всички ни е спечелването на второ място във формата „Гласът на България“. За последните няколко години Тино е работил с най-различни независими артисти, лейбъли, музикални продуценти, представители на клубната сцена в България, и още много други.

Първото му участие в събитие на фондация „Аморфа“ е в есенното издание на европейското събитие Нощ на литературата 2021 във Варна, в което чете два от селектираните поетически текстовете в програмата на сцените в Държавен куклен театър – Варна и „Кубо – Рибарски плаж“.

САМУИЛ ПЕТКОВ
Експерт/ лектор „Маркетинг и комуникации на събития“
Модул 1-4

Самуил Петков е директор „Нов бизнес“ в Noble Graphics, отличена за най-ефективна рекламна агенция за 2021 г. В работата си минава през управлението на „акаунти“ и стратегическото планиране, за да разбере, че рекламата е нещо повече от идеи. Трябва да е работеща и смислена за бизнесите на клиентите, които обслужва.

Два пъти е бил част от стипендиантски прорами на фестивала Cannes Lions, с което се е нареждал сред най-добрите млади лидери в индустрията от цял свят. Там осъзнава, че споделянето на опит и знания са ключови фактори за развитието на рекламната индустрия към по-добро. Именно затова е и водеща част от екипа, създал формата Noble Academy и нейното скорошно и бъдещо развитие.

Кариерата му преминава през срещи с клиенти като Carlsberg Group, Coca-Cola, Roshen Corporation, Ewopharma Switzerland, Mr. Bricolage, Sofia Airport, Bankia, Rosa, BMW Group и много други.

ИВАН АЛЕКСИЕВ – ВАНТКА
Експерт/ лектор „Музика, продуциране и музикални събития“
Модул 1 и 2 на Аморфа Академия

Иван Алексиев – Вантка е музикант, музикален продуцент, видео продуцент и графичен дизайнер. Съосновател е на хип-хоп групата „Ума и Дума“. Участва и продуцира в 7 музикални албума на групата, както и в албуми на други музикални групи и изпълнители от различни жанрове.

Има колаборации с CONTRADICTION, MADMATIC, QVKATA DLG, MC BO, FOGG, POLINA, MONKATA, JLUCH, GRIGOVOR, SO CALLED CREW, F.O., JAY, KERANOV, SECTA, DRS, YOKO, PIZZZA, TINO и други.

През 2022 г. съпродуцира дебютния албум на TINO „Може ли да кажа нещо?“. За последните 10 години е работил в няколко телевизии от родния ефир и продължава да се развива професионално в тази сфера.

ЯСЕН ЦЕКОВ – ФЕНГИ
Координатор Варна на Аморфа Академия и обучител
Модул 1 и 2 на Аморфа Академия

Ясен Цеков е музикален продуцент и изпълнител, аудио инженер и млад предприемач.

Известен в музикалните среди с името Фенги, от 2009 г. насам той участва в 4 различни музикални проекта: Fengi & MadBasta, „Ума и дума“, Fotoniqs Live и High 5. Има над 300 участия на сцена. С проекта „Ума и дума“ се качва на сцената на най-големите хипхоп фестивали в България от 2013 насам.

Музикални колаборации като аудио инженер и изпълнител има с изпълнителите NDOE, Явката Длг, Мadmatic, Тино, Жлъч /Григовор/ Гена от So Called Crew, Атила,  Керанов, Jay, Полина Антонова и други.

покажи още

РОСИЦА ТОДОРОВА
Преподавател по философия, реторика и гражданско образование в Средно училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ – Варна

Стилът ѝ на работа се отличава с характерната провокация на творческото мислене, обръщане „хастара“ на възприятията, навлизане в парадоксалността на наличното, разрушаване на стереотипи. Поставя си като цели откриване на „същината“, стимулиране на потенциите , радост от „играта“ на възможности, желание за социална и личностна откритост.
Завършва Софийски университет „Св. Климент Охридски“ със степен магистър по философия и реторика, посещавайки специализирани курсове по културология, философия на правото, решаване на конфликти, психотренинг и други.
Има изразени интереси в областта на социолингвистиката, семиотика, Източни култури, естетика и театър.

ВИКТОРИЯ МОНЕВА
Преподавател по български език и литература в Международен френски лицей „Шарл Перо“ – Варна

Магистър филолог със специалност „Славянски филологии“ към Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, в началото на професионалния си път работи в сферата на медиите – радиожурналистика, след това в сферата на туризма – организиране на мероприятия – тийм билдинги, мотивационни пътувания за френскоговорящи клиенти.
От началото на 2010 година работи в Международния френски лицей „Шарл Перо“, преминавайки през всички структури на учебното заведение. В момента преподава български език и литература, както и история на България на учениците от 5 до 12 клас, също така история, география и гражданско образование на френски език на 5 клас. Участва в ежегодни международни обучения, свързани с историята на изкуството, историята и езиковото преподаване в мултикултурна среда.
покажи още

АЛЕКСАНДЪР ЛАЗАРОВ
Фотограф на Аморфа Академия

ВАСИЛ БОЧЕВ
Графичен дизайнер на Аморфа Академия. По идентичността на Академията работи съвместно със Саня Ковачева.

Васил Бочев е графичен дизайнер на свободна практика и автор на виртуалните студиа, дизайн + 3D визуализации на дискусионните предавания от информационната платформа „Алтернативата“; оператор и монтажист на американската телевизия Ambience TV.

Възпитаник е на Университета „Чунг-анг“ 중앙대학교 в Сеул, специалност „Визуален дизайн“ 시각디자인과 на корейски език. Дипломира се успешно и работи като графичен дизайнер в Сеул в корейска фирма за дизайн, чийто основен клиент е корейската „Samsung“. Международна командировка го връща за кратко в Европа, за да участва в международно изложение International Urban Sketches Symposium Manchester 2016 във Великобритания, където представя една от апликациите на Samsung: PEN.UP.

Преди да се завърне в родната София през април 2019 г., Васил живее, учи и работи в столицата на Южна Корея (Република Корея) – Сеул – в продължение на 6 години.