Програма 2024

АМОРФА АКАДЕМИЯ 2024 | ВАРНА

Бъди млад посланик на културите на Азия: Корея, Япония Филипини!

Посланик на културата през последните години се превърна в истинска титла за много млади почитатели на Изтока по света.

Означава да се интересуваш от музика, филми, книги, манга, танци, език, история, технологии, кулинария, мода или друг аспект от изкуствата и обществото на чужда страна. И да искаш да разказваш, пишеш, споделяш… снимки и видеа за тези неща с приятели и непознати, на живо или в дигиталното пространство.

За любителите и приятелите на Корея, Япония и Филипините Приятели на Източна и Югоизточна Азия, до 8 май продължава записването в Аморфа Академия 2024. Издание „Европа-Азия“ има три направления: КНИГИ, КИНО и КУЛТУРНА ДИПЛОМАЦИЯ.

май-юни 2024

Кандидатствай на www.amorphaacademy.org!

Аморфа Академия 2024 е предвидила 13 срещи в първите направления от май до юни. Сред лекторите в тях са посланици, преподаватели – кореисти и японисти от Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Университета „Ханкук“ в Сеул, Корея, критици, редактори и преводачи на азиатска литература в България, както и културни специалисти от Япония и Филипините.

Краен срок: 8 май, 23:59 ч.
Възраст: 16 до 29 г.
Лекции: събота (и неделя)
Продължителност: май-юни
Място: Варна | ул. „Драган Цанков“ №10
Участието в Академията не се заплаща.

Програмата се осъществява от Младежка фондация „Аморфа“ с подкрепата на Национален фонд „Култура“ към Министерство на културата.