Корея: конкурс за ученици от СУХНИ – Варна

Младежка фондация „Аморфа“ стартира КОНКУРС в рамките на програмата „Аморфа Академия за млади посланици на културата“ 2024, който е отворен за ученици на Средно училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ – гр. Варна.

Темата на конкурса е „Моята среща с културата на Корея“.

Бъди млад посланик на корейската култура във Варна като изпратиш текст, снимка, илюстрация или друго интересно културно съдържание!

Академията избра варненското училище за място на провеждане на конкурса, поради специализираното обучение, предлагано от учебно заведение в сферите на хуманитаристиката, културата и изкуствата, които предоставят на младите хора знанията и уменията да разбират в дълбочина различните творчески, езикови, исторически и социални аспекти на културите по света.

Наградите на отличените участници ще бъдат връчени на 3 юни, понеделник, от 15:00 ч. в Арт салон „Ракурси“ на СУХНИ-Варна заедно с Н.Пр. д-р Джонгин БЕ, извънреден и пълномощен посланик на Република Корея. Посланикът е гост-лектор в Аморфа Академия 2024 в направление „Културна дипломация“ и ще изнесе лекцията си на тема „Среща с Република Корея и Източна Азия“ пред участниците в Академията в присъствието и на ученици на училището.

Изпрати твоите фенски истории, снимки и илюстрации, впечатления и изпълнения, вдъхновени от корейската култура, и спечели корейска НАГРАДА!

● текст и снимка в стил Инстаграм
● кратка статия или есе
● твой авторски колаж
● кратко видео / до 1 мин.
● твоя илюстрация с текст

  • Прати на enter@amorphaacademy.org
  • КРАЕН СРОК: 1 юни 2024 г., 23:59 ч.
  • Твоето културно съдържание: Текст на български или на английски език, Илюстрация, Видео, Колаж, Снимки (виж плаката за всички възможности)
  • Име и фамилия
  • Възраст и клас (напр. 16 г., 10-а)
  • Отговор на въпроса: какво най-много харесваш в корейската култура?