Аморфа Академия домакин на ателие по писане

ЗАПИШИ СЕ! Да създадеш подходящ текст се оказа едно от най-големите предизвикателства във вече амбициозните градски и извънградски събития на кадетите в Аморфа Академия. Как, например, да разкажеш за добрите си идеи и уникални дейности на публиката?

Поканихме журналистката и писателка Елена Владова да проведе кратко писателско ателие в пространството на Академията през февруари 2023 г., за да подскаже на младите хора как да се изразяват по-умело. Ателието е отворено за всички желаещи, не само за кадети на Академията!


В живота си всеки човек непрекъснато създава текст по различни поводи. Да си писател, блогър, автор на съдържание за официалната страница на някоя компания означава да умееш да свързваш идеите с думи. Подготвянето на кратки или по-дълги и сложни текстове е задължителна част от повечето професии.

Писането е и любима част от някои наши хобита. Дори и създаването на запомнящ се текст към снимка или история в Instagram и Facebook означава да имаш усет за думите и умения за подреждането им. А ако искаш да водиш подкаст, няма да ти се размине да знаеш как се формулират въпроси и се измисля въвеждащ текст. Говоренето пред публика също изисква вече да знаеш какво и как ще кажеш.

Заедно с Елена ще преминете през различни предизвикателства! От професионалния новинарски журналистически материал, на който разчитаме, за да разберем какво наистина се случва в света около нас, до вдъхновяващия литературен разказ, който провокира въображението ни.

Участниците ще имат възможност да споделят свои готови текстове, както и да създадат такива по време на ателието. Техните сюжети и жанрове ще задават темата на всяка следваща среща.

Страница на събитието: ДУМИТЕ – НАЧИН НА УПОТРЕБА (ЛИТЕРАТУРНО АТЕЛИЕ)
Място на провеждане: Аморфа Академия – Варна, ул. „Драган Цанков“ №10, Адвокатската градинка.
Курсът е предназначен за младежи от 15 до 20 г.
Начало на ателиетата от февруари 2023 г.
Групи от 6 души. В епидемична обстановка по желание на участниците ателиета могат да се провеждат и онлайн.
Цена на курса 200 лева с включени 12 занимания по 1 ч. (60 мин.).
Срок за записване: 31 януари 2023 г.
Изпратете потвърдително писмо с Вашето име и възраст на email elena.vladova@gmail.com. Въпроси можете да задавате на тел. 0888 540388.

Елена Владова е журналист в областта на културата, преводач от френски език и Монтесори педагог. Автор на книги за деца и възрастни и на няколко кратки комикса, създадени съвместно с различни художници. Завършила е курс „Автор на комикси“ към Международен център за дистанционно обучение Брюксел, част от Ondernemersschool, Нидерландия.

Изображения: Toa Heftiba, Annie Spratt, Dan DeAlmeida в Unsplash.