Кадети на Академията гостуват в училище с темата „Споделяме литературата: как се пише рецензия на книга“

Анна-Мария Попова и Филип Чиков от Аморфа Академия гостуват с темата „Споделяме литературата: как се пише рецензия на книга“ в Средно училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ във Варна.

Срещата е най-новото издание на дискусионния формат „Вълноломни разговори в училище“ на Младежка фондация „Аморфа“, осъществена на 14 март с участието на двамата кадети на „Аморфа Академия за създатели на културен живот“ 2022.

КАК СЕ ПИШЕ РЕЦЕНЗИЯ НА КНИГА е тема с продължение, стартирала с дарение от книги за училищната библиотека от фондация „Аморфа“, както и подетата от преподавателя Александър Иванов инициатива за изготвяне от учениците на авторски рецензии на книгите, получени в ежегодните кампании в библиотеката.

Първи успех на срещата е създаването на нов книжен профил в Инстаграм, решението за което се зароди спонтанно сред младите участници. В читателски клуб „Мишки с книжки“ ще следим техните литературни публикации, книжни интерпретации, читателски и писателски препоръки и предизвикателства.

Очакваме в края на месеца следващата среща на младия литературен клуб с Анна-Мария Попова, където тя ще им разкаже повече за своята литературна платформа Bookfan.tasy, срещите с писатели, издатели и илюстратори в организираните от кадетите събития на Аморфа Академия във Варна и София, както и за новата си работата в екипа на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – Варна.

Снимките от срещата са на кадет Филип Чиков, който е и възпитаник на училището.